У Києві презентували електромобіль українського виробництва

У київському виставковому центрі, в ході проведення спеціалізованих виставок (Автотехсервіс і ComAutoTrans) пройшла презентація, в ході якої представили компактні, виробника з України ТОВ "Електропрайд", електромобілі. Про це інформує autocentre.

Електрокар.  Фото: скріншот YouTube-відео
Електрокар. Фото: скріншот YouTube-відео

На стенді було представлено два автомобіля Konyk в вантажному, а також в пасажирському виконанні. Варто зазначити, що машини з габаритами невеликі, їх довжина всього лише 2 метри 288 міліметрів, а ось ширина взагалі - всього лише 1 метр і 143 міліметра. Висота ж цих компактних авто всього 1 метр і 557 міліметрів. Їх вантажопідйомність при цьому дорівнює 250 кілограмам, а максимальна можлива швидкість, яку вони можуть розвинути - 60 кілометрів на годину.

Заряджається батарея від мережі, починаючи від 6 і до 12 годин, а ось від станції швидкої зарядки заповнення енергії потребують лише від 1 до 2,5 годин. Що стосується її пробігу на одному заряді, який ще залежить від варіанту самої батареї, то він становить від 100 до 350 кілометрів.

Дооснастити цей невеликий автомобіль можна як термофургонів або контейнером, так і рефрижераторним кузовом. Вартість електромобіля Konyk становить 224 тисяч гривень. Що стосується амортизації, то витрати на протязі року на неї складають десь 8 760 гривень, а в добу за щоденну сотню кілометрів сума амортизації становитиме 24 гривні.

Крім цього, в лінійці є і електричний вантажівка побільше, який розрахований на перевезення в 1500 кілограм - це модель Volyk. Його запас ходу складає 100 - 500 кілометрів. А ось що стосується розміру, то в довжину він всього лише 3 метри 235 міліметрів, в ширину - 1 метр і 380 міліметрів, а у висоту - 1 метр, 528 міліметрів.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що народні депутати хочуть обкласти "податком на розкіш" автомобілі, випущені 10 років тому і навіть пізніше. Стало відомо, про які суми йдеться.

Також ми писали, що Денис Шмигаль повідомив, що пройти розмитнення автомобіля можна буде за допомогою порталу "Дія". Це викорінить корупцію, а також стане поштовхом до реформування митниці.

Нагадуємо, що українцям дали поради, звідки вигідніше завозити б/в автомобілі - з Кореї або США і скільки доведеться заплатити за її транспортування в Україну.