Нардепи хочуть поліпшити демографічну ситуацію в Україні за рахунок підвищення виплат

Народження дитини - подія не тільки радісна, але і досить витратна з фінансів, адже чимало коштів йде на харчування, всякі пелюшки та підгузки. Для того, щоб батькам було легше на перших порах, держава виплачує матеріальну допомогу, причому суми в майбутньому можуть вирости, розповідає Обозреватель.

Деньги. Фото: скриншот YouTube-видео
Деньги. Фото: скриншот YouTube-видео

На розгляд до Верховної Ради внесли законопроєкт під №5585-1, незадовго до якого вже прямував урядовий законопроєкт №5585. Останнім пропонується підвищити грошові виплати при народженні дитини до 50 тисяч гривень. Новий законопроєкт складений під авторством народних обранців, більшість з яких входять до складу партії "Слуга народу". Зокрема, це Сергій Кузьміних, Данило Гетманцев, Максим Бужанський, Ірина Аллахвердієва та інші.

У законопроєкті пропонується визначати розмір виплачуваної грошової допомоги, виходячи з кількості дітей в українській родині:

  • Народження першої дитини - 50 тисяч гривень;
  • Другої - 100 тисяч гривень;
  • Третьої та наступних - по 150 тисяч гривень.

При народженні кожного з дітей буде виплачуватися одноразова фіксована сума: за першу дитину сім'ї перерахують 15 тисяч гривень, за другу - 30 тисяч, а за третю і наступних - 45 тисяч. Решта грошей буде нараховуватися протягом наступних трьох років рівними частинами.

Автори законопроєкту переконані, що таким чином українські сім'ї отримають стимул для народження дітей, а збільшення сум дозволить на перших порах забезпечити малюка всім необхідним. У пояснювальній записці до документа відзначається, що підвищення розміру допомоги для молодих сімей стане першим кроком для подолання негативної тенденції щодо скорочення населення нашої країни.

До слова, раніше "Стіна" розповідала про те, що за спробу проїзду без дозвільних документів, водії будуть оплачувати штраф у розмірі 17 000 гривень.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що в Мінсоцполітики обіцяють нову пільгу для українців - безплатне паркування автомобіля.

А до цього ми писали про те, що в НБУ змінили правила щодо здійснення переказу коштів з карту на карту.