Кожен українець зможе самостійно розрахувати вартість послуг і оплатити їх онлайн

Ситуація з автомобілями на іноземній реєстрації в Україні залишається невирішеною вже довгий час, однак зовсім недавно влада все ж пішла назустріч людям і анонсувала доступне розмитнення. Певні авто можна буде розмитнити та поставити на український облік за прийнятні гроші, проте багато людей хотіли б знати більш точні цифри. Для цього розроблено онлайн-калькулятор розрахунку вартості розмитнення, який опублікований на сайті Офісу простих рішень і результатів.

Евробляхи.  Фото: скриншот YouTube-видео
Евробляхи. Фото: скриншот YouTube-видео

Повідомляється, що у кожного українця з'явиться можливість скористатися цим інструментом і в додатку "Дія". У прес-службі Офісу підкреслили, що відповідно до концепції прийнятої реформи, розмитнення транспортних засобів буде здійснюватися за допомогою додатка "Дія". При цьому у власників авто з'явиться можливість самостійно провести всю процедуру - розрахувати всі платежі та оплатити їх в режимі онлайн.

Важливо, що такий крок дозволить виключити корупційну складову, оскільки послуги брокерів і митників будуть вже не потрібні. В Офісі також переконані, що за допомогою калькулятора з'явиться можливість зробити всю процедуру розмитнення автомобілів повністю автоматизованою. Крім того, в майбутньому вартість даної послуги буде поступово знижуватися.

Скористатися калькулятором може будь-який українець. Для того, щоб отримати точну суму постановки на облік в нашій країні автомобіля, необхідно всього лише вказати вік транспортного засобу в роках, обсяг силового агрегату в куб. см., тип двигуна, а також дані про ексклюзивність.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що народні депутати хочуть обкласти "податком на розкіш" автомобілі, випущені 10 років тому і навіть пізніше. Стало відомо, про які суми йдеться.

Також ми писали, що Денис Шмигаль повідомив, що пройти розмитнення автомобіля можна буде за допомогою порталу "Дія". Це викорінить корупцію, а також стане поштовхом до реформування митниці.

Нагадуємо, що українцям дали поради, звідки вигідніше завозити б/в автомобілі - з Кореї або США і скільки доведеться заплатити за її транспортування в Україну.