Алла Мазур обурилась, побачивши нісенітницю у підручнику з української мови

Відома телеведуча, мати одинадцятирічного сина, Алла Мазур зізналася, що її обурило правило в підручнику української мови, у якому назви шахових фігур та деяких гральних карт визначені, як живі істоти. Про це телеведуча розповіла у своєму Instagram.

Алла Мазур. Фото: скріншот Youtube
Алла Мазур. Фото: скріншот Youtube

Вона звернулася до представників Міносвіти, та попросила звернути увагу, адже діти, які навіть прагнуть вивчити мову, з такими правилами, які не піддаються ніякому логічному поясненню, зовсім плутаються.

Телеведуча вирішила звернутися до громадськості та представників освіти, адже, за словами зірки, дітям за правилами, які знаходяться у підручнику, "не одне ЗНО здавати".

Отже, Алла Мазур розповідає, що пояснюючи синові про істоти та неістоти, заглянула у підручник. Телеведуча пише, що пояснювала синові, що "ми з вами - істоти, живі організми. А якщо зберемося в юрбу, то сама юрба - вже неістота, бо поняття збірне. Як і армія, до речі. Логічно? Логічно", - пише Мазур.

Далі вона пише приклад про шахову фігуру, яка вирізана з дерева або пластика. Зрозуміло, що це неживі предмети, які не здатні самостійно пересуватися. Алла пише:

"Король, ферзь, кінь, пішак.... - ІСТОТА? Чи ні? І ось тут - будьте обережні! І якщо діти ваші питатимуть відповідь - не заплутайте їх! Бо шахові фігури - то за чинними правилами якраз ІСТОТИ! І назви гральних карт - також! Хоча... стоп! Там є виняток! Валет - істота. А от туз - чомусь ні) І як бідному учневі не заплутатись в такій дивовижній класифікації?"

Далі у своєму дописі Алла Мазур обурено пише, що хотіла б дуже зустріти людину, яка є автором такого правила, і запитати, чому так, і що керувало визначити дерев'яну фігуру як істоту. Вона заявила, що таким "польотом фантазії" в малих школярах нищиться всяке бажання вивчити рідну мову.

Як раніше писав портал Стіна, Алла Мазур та інші зірки 1+1 знялися у незвичній фотосесії.

Раніше Стіна інформувала, що колега Алли Мазур, Лідія Таран показала, чим годує свою сім'ю.

Нагадаємо, зірка ТСН Марічка Падалко розповіла про родинні секрети.