Який категорії громадян з червня поточного року зроблять перерахунок пенсійних виплат

Про те, хто може розраховувати на підвищення пенсії, в ефірі каналу "UA: Перший", розповів радник голови Міністерства соціальної політики України, Микола Шамбір. Відео з докладною інформацією, розміщено на сторінці "Пенсійного кур'єра" в соціальній мережі Facebook.

Пенсии 2021. Фото: скриншот YouTube-видео.
Пенсии 2021. Фото: скриншот YouTube-видео.

Зокрема, громадянам похилого віку немає ніякої необхідності особисто звертатися до органів соціального захисту населення, через те, що перерахунок буде проведений в автоматичному режимі. Офіційно робітні пенсіонери отримають доплати включаючи квітень і травень поточного року, а суми будуть залежати від заробітної плати та напрацьованого страхового стажу.

За словами Шамбіра, подібний процес проводиться в Україні щорічно, і при збільшенні розміру пенсійних виплат, враховується 24-місячний період роботи по лютий року перерахунку. Тобто, якщо пенсіонер відпрацював після покладеного терміну виходу на заслужений відпочинок 2 роки, він може і самостійно звернутися до Пенсійного фонду України із заявою на перерахунок виплати. Зробити це можна не тільки у квітні, але і в жовтні. Таким чином, автоматичний перерахунок пенсій відбувається виключно в певні місяці кожного року, в усі інші пори, громадяни все ж повинні особисто відвідувати органи соцзахисту.

Також, пенсії робітним пенсіонерам підвищують виключно в червні, з тієї простої причини, що через зміни в пенсійному законодавстві, враховується тільки квартальна звітність і дані, що надійшли до єдиного електронного реєстру в травні, і обробити весь масив інформації можливо тільки протягом місяця.

До слова, раніше "Стіна" розповідала про те, що за спробу проїзду без дозвільних документів на вантаж, водії будуть платити штраф в розмірі 17 000 гривень.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що в Мінсоцполітики обіцяють нову пільгу для українців - безплатне паркування авто.

А до цього ми писали про те, що в Національному банку України поміняли правила щодо здійснення переказу коштів з карту на карту.