В Україні триває тенденція до підвищення цін на нерухомість

Ціни на нерухомість в Україні продовжують зростати. За словами експертів, така тенденція триватиме і влітку. Попри те, що інтерес до іпотеки виріс, великим попитом покищо не користується. Про це заявляє Сергій Сароян виданню "Сегодня".

Новобуди. Фото: скріншот YouTube
Новобуди. Фото: скріншот YouTube

За словами фахівця, ціни на квартири з початку поточного року зросли на 10%, а деяких містах на 15-18%. Однак не варто забувати, що ціни будуть залежати від регіону і класу житла.

Ціни в новобудовах з початку нинішнього року зросли на 7-12 відсотків, вторинне житло зросло в ціні на 5-10 відсотків. Йдеться про нерухомість в столиці. Найпопулярнішими стали квартири невеликих розмірів - 35-50 квадратів.

У заміських будинках ціни збільшилися на 5 відсотків у вже побудованих будинках, і на 10% в тих будинках, які ще будуються. Приватний сектор і таунхауси майже не змінилися в ціні.

Ріст цін на нерухомість. Фото: скріншот ЛУН.ua

Експерти вважають, що ціни в новобудовах продовжать рости протягом літа, коли настає затишшя на ринку нерухомості. Прогнозують невелике зростання в 3-5 відсотків.

Сергій Сагоян вважає, що ціни в будівлях якісної вторинки також будуть рости, а ось нерухомість радянських часів може впасти в ціні через відсутність попиту.

Зростання цін на квартири. Фото: скріншот Сегодня

Нагадаємо, Мінрегіон показав українцям, як перевірити документи на житло, такі як відомості технічного паспорта та довідок про зміни в складі об'єктів нерухомого майна в режимі онлайн.

У Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва. Це, на думку чиновників, має істотно ускладнить використання підроблених технічних паспортів.

Як писав портал Стіна, українцям розповіли, які штрафи чекають в разі несплати податку на нерухомість.

Раніше Стіна інформувала, що Кабінет міністрів України і народні депутати розглядають можливість ввести нові податки на нерухомість для українців.

Нагадаємо, в Мін'юсті розповіли, як отримати потрібні відомості для українців про стан житла і зміну власників.