Дронів навчили робити відео з бажаними емоціями

Незвичайний експеримент з дрона провели вчені з Університету Сан-Паулу спільно зі співробітниками Facebook. Вони створили унікальну модель, яка дає можливість дронам робити відео з бажаними емоціями, пише Хайтек.

Дрон. Фото: скріншот YouTube-відео
Дрон. Фото: скріншот YouTube-відео

Щоб навчитися керувати подібним безпілотником, потрібно довго тренуватися. Як тільки вийти управляти дроном під час польоту, наступним етапом стане вибір ракурсу і траєкторії польотів.

Вчений Роджеріо Бонатті, який брав участь в цьому експерименті, особисто придумав модель, що дозволяє через дрон робити знімки в залежності від того, які емоції бажає побачити глядач.

Використовуючи різну швидкість, а також місця для зйомок, дон також може створити відео, яке буде страшним, спокійним або пов'язаним з іншими емоціями. Іншими словами, дрон виконує завдання режисера, який йому каже, яку емоцію потрібно зняти.

Щоб дрон зміг навчитися розпізнавати різні емоції та потім створювати відео з їх зображенням, вчені використовували сотні роликів.

До цього їх все протестували на тисячі глядачів і стежили за тим, які емоції або почуття у них викликає перегляд цих відео.

Після цього, отримані дані вчені стали використовувати з метою навчити модель, котра спрямовує безпілотник на створення конкретно заданої емоції.

Для того, щоб протестувати модель в роботі, дослідники вирішили зняти сцену погоні, а також дриблінг під час гри в футбол. Глядачів вчені після перегляду епізоду попросили описати свої емоції, які вони відчувають.

Вчені відзначили, що відео відповідало тим емоціям, які хотіли добитися від глядачів дослідники, тобто завдання було виконано.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що вчені знайшли спосіб, як перемогти рак. Випробування показали дивовижний результат, ракові клітини в людському організмі гинуть.

Також ми писали, що вчені назвали різні види трав'яного чаю, які здатні вбити в організмі COVID-19.

Нагадуємо, що в червні Землю накриють магнітні бурі в червні, експерти назвали небезпечні дати і як в ці дні може погіршитися здоров'я у метеочутливих людей.