Як би виглядала "Таврія", якби її випустили у 2021 році

Про те, що дизайнером з України, Романом Прядко, був опублікований концепт нової версії українського автомобіля, який має більш сучасний вигляд, пише "24 канал".

Обновленная "Tavria Nova". Фото: auto.24tv.ua
Обновленная "Tavria Nova". Фото: auto.24tv.ua

ЗАЗ-1102 "Таврія" був першим передньопривідним автомобілем, який почали виробляти в далекому 88 році минулого століття, і тільки в 1998, машину все ж модернізували за участю південнокорейських партнерів, внісши близько трьохсот змін. Після процесу суттєвої реконструкції, автомобіль став називатися "Tavria Nova", і випускався в такому вигляді до 2007 року. При цьому авто було найдешевшим по вартості не тільки в Україні, а й в усьому світі. І ось, через 14 років, Роман Прядко опублікував своє бачення усучасненій версії "Tavria Nova", і хоча рендер показаний лише в профіль, по ньому вже можна судити, який може бути шлях ймовірного перетворення марки, якби її почали випускати вже в цьому році.

На 3Д-моделі Прядко легко впізнається звична форма 2-дверного хетчбека, хіба що кузов має більш аеродинамічний силует. При цьому залишені звичні чорні бампери, кут нахилу лобового скла і багажного відсіку і форма штампування колісних дисків. Втім, радіус коліс серйозно збільшений, а на кузові помітні нові вирізи іншої форми.

Варто нагадати, що не так давно, український дизайнер вже показував, як би з його точки зору міг виглядати ЗАЗ-965, і навіть придумав йому назву "NEWera". На це його надихнули близькі по духу "мікролітражки" "Fiat 500", "Citroen C3 Pluriel", "Mini Cooper" і "Volkswagen Beetle". Цей динамічний, сучасний, 2-дверне авто має легкі нотки ностальгії в дизайні, так що дух бренду повністю зберігся, але водночас інтерпретований на новий лад.

ЗАЗ-965 "NEWera". Фото: auto.24tv.ua
ЗАЗ-965 "NEWera". Фото: auto.24tv.ua

До слова, раніше "Стіна" розповідала про те, що "ЗАЗ" представив новий модельний ряд різних типів автобусів.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що на "Запорізькому автомобільному заводі" розробляли концепт авто, яке було досить інноваційним для своєї епохи.

А до цього ми писали про те, що в Міністерстві оборони показали автомобілі, розроблені для потреб ЗСУ.