За довгі роки театральної кар'єри він зіграв сотні яскравих ролей

У четвер, 3 червня обірвалося життя відомого українського актора театру і кіно Валерія Шептекита, який помер через ускладнення, викликані коронавірусом у віці 80 років. Трагічне повідомлення про його смерть опублікували на сторінці "Молодого театру" в соціальній мережі Facebook.

Свеча. Фото: скриншот Youtube
Свеча. Фото: скриншот Youtube

Колеги Шептекита згадують, що він був небайдужою і життєрадісною людиною, яка просто не могла жити без театру. Вони висловили співчуття усім близьким і родичам актора і нагадали, що він присвятив творчій діяльності понад 40 років, за час яких зіграв кілька сотень ролей. Вони також підкреслили, що Валерій любив молодь і всіляко її підтримував, не залишався байдужою до різних театральних справ. Він також займався написанням віршів, організовував капусники та театральні вечори.

Валерій Шептекита народився в Івано-Франківській області, в місті Тлумач 20 грудня 1940 року. У 1967 році він завершив навчання в Київському державному інституті театрального мистецтва ім. Карпенко-Карого. За час своєї кар'єри працював у театрах Львова, Донецька, Чернівців, Рівного, Сум, зігравши в них близько 120 ролей. В Молодий театр Шептекита прийшов уже досить досвідченим актором.

У своїй кар'єрі Валерій знявся в таких стрічках, як: "Роксолана: Настуня", "Гуси-лебеді летять", "Я, ти, він, вона", "Папік", "Дев'ять життів Нестора Махно" та ін. Крім того, він також був і актором дубляжу, озвучивши чимало популярних мультфільмів: "Самотній рейнджер", "Мері Поппінс повертається", "Різдвяна історія", "Аладдін", 3 частини "Короля Лева" та інших.

Нагадаємо, раніше портал Стіна писав про те, що з життя пішов відомий актор і режисер Еміль Верник. У мережі з'явилася інформація про церемонію прощання.

Також повідомлялося, що у віці 55 років помер актор з серіалу «Чорнобиль». Відомо, що артист довгий час боровся з онкологічним захворюванням.

Крім того, в мережі з'явилася інформація про смерть зірки фільму «Собаче серце». Шанувальники в сльозах.