Прогноз погоди в Україні на п'ятницю, 4 червня

Поки українці не сильно відчули прихід календарного літа через настання циклону, який приніс сильні опади та похолодання. Синоптик Наталія Діденко повідомила в Facebook, чого від погоди чекати в п'ятницю, 4 червня.

Дощ. Фото: скріншот YouTube-відео
Дощ. Фото: скріншот YouTube-відео

За словами синоптика, циклон, який улаштувався на Приазов'ї ніяк не хоче покидати територію України, тому в останні дні й стільки дощів.

Як правило, в літні місяці сильна спека, дощів мало і відзначається посуха. Діденко зазначила, що циклон вирішив, судячи з усього, залити нашу країну на початку літа, щоб компенсувати майбутній дефіцит опадів.

Тому, останній робочий день все ж буде дощовим для низки регіонів через прихід атмосферного фронту. Дощі повинні пройти 4 червня в східних, південних, центральних і трохи в північних областях. Захід України та велика частина Півночі повинні насолодитися сухою погодою.

Також Діденко обіцяє, що з 4 червня нарешті температура стане підвищуватися, тому українці можуть потихеньку ховати куртки та вітрівки, які довелося знову діставати.

В середньому по Україні вдень повітря повинно прогрітися від +17 до +22. Синоптик зазначила, що прохолодніше буде в східних областях - від +14 до +19 в п'ятницю. Також поки не думає покидати й нашу територію вітер, він буде поривчастим.

Киян п'ятниця порадує не тільки відчуттям майбутніх вихідних, але і досить теплою і сухою погодою. Діденко не прогнозує істотних опадів, а повітря повинне прогрітися до +20.

За її словами, в наступні дні буде вже тепліше, але дощі не відступлять. Тому, парасольки поки будуть найнеобхіднішим аксесуаром.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що в Україні поки старт курортного сезону відкладається, все через погоду. Як виглядають пляжі на курортах Одеської області.

Також ми писали, що синоптики перед початком літа змінили прогноз погоди на найближчі три місяці. Невже, тепла так і не дочекаємося, а дощі стануть нашими частими друзями?

Нагадуємо, що з'явилися наслідки потужного урагану в Києві. На відео з місця НП видно повалені дерева, що падали прямо на автомобілі.