У цьому році погода не дає українцям розслабитися в морській воді

За календарем в Україні вже настало літо, однак фактично про це говорити зарано - курортний сезон ще не відкрився, хоча найближчі місяці обіцяють бути спекотними та багатими на сонці. Повідомляється, що в Одеській області, зокрема курортній Затоці на пляжах людей не видно і причина цього проста - температура повітря всього лише +13 градусів, хоча в море і того менше - аж +10 градусів, хоча в цей час тут зазвичай повно відпочивальників. Про це пише ТСН.

Пляж. Фото: скриншот YouTube-видео
Пляж. Фото: скриншот YouTube-видео

У місцевих готелях вже оселилися перші постояльці, однак за прохолодну воду в море вони вважають за краще підігріті басейни. У готелях повідомили, що починають звикати до зміщеного курортного сезону, коли в червні ще прохолодно, але спека тримається і в вересні.

У Бердянську спостерігається така ж ситуація - людей біля моря практично немає. Ситуацію ускладнюють рясні опади та великого бажання проводити час поруч із водою у людей немає. Рятувальники поки зайняті тим, що займаються чисткою узбережжя і підготовкою до відкриття пляжного сезону.

Зовсім порожніми одеські пляжі назвати не можна, проте в більшості випадків там знаходяться приїжджі громадяни, які говорять, що раз приїхали до Одеси, то потрібно відвідати пляжі, всупереч не найприємнішій погоді. Деякі сміливці все ж по-швидкому занурюються в прохолодну воду, але роблять це, в більшості випадків, лише заради фото.

Плачевна ситуація й у пансіонатах Приазов'я - вони змушені пропустити відкриття пляжного сезону. Населений пункт Бабах-тарама відомий ще й полігоном військових поблизу, але місцеві жителі радять його для відпочинку з дітьми, оскільки море тут неглибоке і прогрівається швидше. Однак в цьому році ситуацію зіпсували колючий дріт, напіврозвалені баркаси і їжаки в піску.

Раніше "Стіна" розповідала про те, де можна відпочити в Україні не гірше, ніж в Єгипті й Туреччині.

Також ми писали, що в окупованому Криму знайшли спосіб вирішити проблему нестачі води - там стали добувати прісну воду в Азовському морі.

Нагадуємо, що влада Туреччини змінила для українців умови перетину кордону - що потрібно знати.