Популярна опція Viber заважає спілкуванню

Популярний месенджер Viber виправив недолік, на який скаржилися багато користувачів. Проблеми виникали у тих, хто користується додатком на базі таких операційних систем, як macOS і Windows. У Viber поділилися цінними порадами.

Viber. Фото: скріншот YouTube-відео
Viber. Фото: скріншот YouTube-відео

Скарги від користувачів надходять на функцію автоматичної корекції слів, яка виправляє орфографічні помилки. Оскільки ця функція корисна, її багато хто встановлює, але потім помічають один важливий недолік. Саме він псує все спілкування через додаток.

Автокорекція підставляє відповідні за змістом слова, щоб виправляти помилки користувачів, але досить часто заміна відбувається і там, де цього не потрібно. В результаті може змінюватися суть повідомлення.

На думку деяких користувачів в цьому недоліку винні розробники системи Windows або macOS. Виявилося, проблема полягає зовсім в іншому і цей недолік можна вирішити лише за кілька хвилин.

Щоб відключити автоматичну корекцію слів, потрібно в поле для повідомлення натиснути правою кнопкою миші, щоб викликати контекстне меню.

У невеликому вікні система запропонує виділити або видалити, вставити, вирізати текст. Там же буде і пункт щодо автоматичного виправлення орфографічних помилок. Саме цю функцію і слід відключити.

Щоб скасувати редагування слів, досить зняти "галочку" навпроти цього рядка. У контекстному меню за бажанням можна і зовсім відмовитися від перевірки написаного тексту на помилки. У такому випадку, якщо користувач неправильно написав слово, його програма підкреслить червоним кольором.

Що ж стосується відключення функції автозаміни на смартфонах, то її відключити тільки в Viber не вийти, вона стане недоступною в усіх месенджерах.

Якщо користувач все ж зважився на такий крок, то потрібно зробити наступне. Зайдіть в "Налаштування" - "Клавіатура" - "Авт" і там виберете відключити опцію.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що Viber повідомив, як відповісти на дзвінок в додатку без дотиків до екрана гаджета.

Також ми писали, що в Viber почали діяти нові правила розсилки повідомлень.

Нагадуємо, що клієнтам Viber нагадали, що потрібно зробити, щоб не втратити важливу інформацію в додатку.