4 червня в нашій країні почнеться наступний етап зовнішнього незалежного оцінювання

Про те, що випускники загальноосвітніх та учні професійно-технічних навчальних закладів, а також студенти вищих навчальних закладів, можуть вибрати історію України як предмет для проходження ДПА в формі ЗНО, пише "Український центр оцінювання якості освіти".

ЗНО. Фото: скріншот YouTube-видео.
ЗНО. Фото: скріншот YouTube-видео.

Зміст сертифікаційної роботи з цього предмету визначається програмою ЗНО, затвердженої в Міносвіти України. Всього в роботі налічується 60 різних завдань, а складатися вона буде з двох частин: "Історія України 20 - початку 19 століть" (30 завдань) і "Історія України від найдавніших часів до кінця 19 століття" (також 30 завдань).

Результати ЗНО будуть визначатися за шкалою від 100 до 200 балів, з урахуванням тестового бала, отриманого здобувачем за виконання всіх завдань роботи. Також, під час підрахунку результатів стануть враховувати тестовий бал, і на цій підставі буде визначатися рейтингова оцінка кожного випускника. Однак, необхідно подолати мінімальний поріг "склав/не склав", щоб отримати право на участь в конкурсному відборі до ВНЗ.

Проведение ВНО. Фото: скрин youtube
Проведение ВНО. Фото: скрин youtube

Ті хто, хто вибрав історію України для проходження ДПА в форматі ЗНО, також отримають оцінку за шкалою від 1 до 12 балів. У подібному випадку, процес визначення результату буде враховувати й тестові бали, який учасник оцінювання отримав за виконання завдань частини "Історія України 20 - початку 19 століть".

Результати ЗНО з історії України будуть оприлюднені до 25 червня.

До слова, раніше "Стіна" розповідала про те, що в Міністерстві соціальної політики розповіли про роботу, виконану для забезпечення захисту дітей.

Також раніше наш портал повідомляв про те, що в Міністерстві освіти та науки не виключають введення в майбутньому обов'язкової вакцинації для працівників освіти для допуску на роботу.

А до цього ми писали про те, скільки тепер громадяни будуть платити за газ, і як відрізняється ціна за один кубометр у різних постачальників, в залежності від регіону.