Туреччина посилила вимоги в'їзду в країну для всіх туристів

У зв'язку з нестабільною епідеміологічною ситуацією з коронавірусом, багато країн не поспішають відкривати свої кордони для туристів. Так нещодавно стало відомо, що влада Туреччини вирішили змінити правила в'їзду для всіх іноземців. Про це повідомляє інформаційний портал OBOZREVATEL.

Нові правила в'їзду в країну. Фото: скріншот Youtube-відео

Так вже з 1 червня, щоб в'їхати на територію Туреччини, необхідно в обов'язковому порядку здати ПЛР-тест. Нові правила почнуть діяти вже на наступний день, тобто з 2 червня.

Згідно з даними, які надали інсайдери, пройти тест на коронавірус необхідно не раніше, ніж за 72 годин до моменту в'їзду в державу. Щоб уникнути різних проблем, турецька влада дозволить туристам здати експрес-тест на COVID-19, але тільки не раніше, ніж за дві доби до моменту подорожі.

Тест на коронавірус не буде вимагатись лише у тих представників, які повністю пройшли вакцинацію і мають відповідний документ, що підтверджує це. Однак після отримання останньої вакцини, має пройти більше ніж 2 тижні.

Крім тесту і документа про вакцинацію, при в'їзді в державу можна надати довідку про те, що людина перехворіла на коронавірус протягом останніх 6 місяців.

У всіх аеропортах здійснюватимуться вибіркове тестування пасажирів. Якщо результат тесту буде позитивним, то хворий буде змушений пройти повний курс лікування згідно з протоколом, який затверджений Міністерством охорони здоров'я Туреччини.

Нові вимоги для туристів діятимуть до 30 червня, включно. Ті пасажири, які здійснюють в державі пересадку на інші рейси, надавати тест на коронавірус не зобов'язані.

Раніше інформаційний портал Стіна повідомляв, що вже цього літа багато країн мають намір ввести для громадян паспорт вакцинації.

Також портал Стіна повідомляв, що фахівці розповіли, як правильно спланувати свій відпочинок в цей сезон відпусток.

Крім цього Стіна повідомляв про те, що стало відомо, що в червні українців чекатиме два довгих уік-енда.