Стали відомі всі деталі скасування доставлення пенсійних виплат

Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів відклав рішення щодо прийняття проєкту, спрямованого на здійснення виплат і доставлення пенсій за місцем фактичного проживання адресата за допомогою компанії поштового зв'язку "Укрпошта". Про це повідомляє інформаційний портал "Судово-юридична газета".

Доставлення пенсій. Фото: скріншот Youtube-відео

В кінці березня Кабінет міністрів ухвалив рішення, що до 1 вересня 2021 року в Пенсійному фонді буде проведено перший конкурс по відбору організацій, що здійснюють виплату і доставлення пенсій за місцем проживання українських одержувачів. До моменту проведення конкурсу, цим процесом буде займатися "Укрпошта".

З першого дня осені, доставлення пенсійних виплат готівкою буде передбачена тільки для представників з інвалідністю, пенсіонерів у віці від 80-ти років, а також для тих осіб, які потребують стороннього догляду.

Представники зазначених категорій мають право самостійно обрати для себе найбільш зручний варіант отримання державних виплат, тобто на банківську карту або готівкою через пошту. Пенсіонери, які досі отримують свої виплати у відділеннях "Укрпошти", будуть змушені вибрати один з уповноважених банків.

Однак у багатьох українських селах немає банкоматів, тому скасування доставлення пенсії може створити ряд проблем для громадян. У зв'язку з цим, в Кабінеті міністрів можуть внести деякі правки в проєкт, а саме скасувати спосіб виплати пенсій на банківські карти для людей з інвалідністю, здатних до самообслуговування і які не потребують постійного стороннього догляду, а також осіб, які молодше 80 років.

Раніше інформаційний портал Стіна повідомляв, що представники Пенсійного фонду пояснили українцям, як підтвердити трудовий стаж без запису в спеціальному документі.

Також портал Стіна повідомляв, що вже з 1 липня жителів України очікує підвищення пенсійних виплат.

Крім цього Стіна повідомляла про те, що народні депутати зареєстрували законопроєкт, який передбачає перерахунок виплат пенсіонерів.