В Україні почали працювати змінені правила дорожнього руху

В Україні набрати чинності обмеження на проїзд великовагового транспорту. Рух забороняється по дорогах державного значення, якщо температура повітря перевищує 28 градусів. Про це інформує "Укравтодор".

Дорога. Фото: скріншот Youtube
Дорога. Фото: скріншот Youtube

Нові правила торкнутися автомобілів, маса яких понад 24 тонни, а навантаження на вісь більш як 7 тонн. У разі підвищення температури вище 28 градусів, проїзд таким автомобілям по дорогах державного значення заборонений. Правила будуть діяти весь літній період.

В Укравтодорі заявили, що в правилах є виключення, автомобілю можна слідувати в тому випадку якщо товар, який перевозить авто швидко псується, при перевезенні живих птахів і тварин, і в разі перевезення небезпечних вантажів, пов'язаних із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.

Літні правила вводяться для збереження доріг та їх більш тривалої експлуатації. Крім того, сказано, що жаркий період дня можна перечекати на тимчасових майданчиках для фур або платних стоянках TIR-паркінгу. Вартість перебування на таких майданчиках від 50 грн на добу.

Паркінг для далекобійників. Фото: скріншот youtube

Контроль за температурними показниками та вагою автомобілів контролюватиме Нацполіція, а також представники "Укртрансбезопасності".

Варто сказати, що водіїв цікавить питання цін на паливо в червні. За словами доктора наук з держуправління, Геннадія Рябцева, паливо не повинно різко подорожчати. Він упевнений, що ціни на бензин і дизпаливо залишаться на колишньому рівні, якщо не станеться форс-мажорних обставин.

Нагадаємо, що через заборону на ввезення білоруського бензину в Україну, українці переживають, що вартість палива може різко зрости.

Як писав портал Стіна, у Верховній Раді хочуть змінити правила для розмитнення автомобілів.

Раніше Стіна інформувала, що нові автомобілі ЗАЗ стали популярні в Польщі.

Нагадаємо, що 1 червня в деяких областях України рятувальники попередили про надзвичайний рівень небезпеки через пориви ураганних вітрів.