"Укрпошта" вказала номер для скарг, куди радять звертатися пенсіонерам та пільговикам

Ще з минулого року "Укрпошта" погрожувала припинити доставляти пенсії та пільги українцям через занадто низький тариф. Керівник компанії Ігор Смілянський оголосив Уряду нові ціни, перемовини йшли довго й у березні пенсіонерів очікувала неприємна новина. С 1 вересня як найбільше громадян, що отримують пенсії та пільги через "Укрпошту", переведуть на обслуговування банку. "Укрпошта" відкрила "гарячу лінію" для пенсіонерів.

"Укрпошта". Фото: скріншот YouTube-відео
"Укрпошта". Фото: скріншот YouTube-відео

За вказаним номером телефону працівники "Укрпошти" будуть отримувати скарги щодо примусового переведення громадян до банків.

До цього частина українців отримували грошову допомогу через банківські установи - "ПриватБанк", або "Ощадбанк". У тих населених пунктах, де немає банків, пенсії та пільги людям привозить "Укрпошта". Якщо людина похилого віку або через стан здоров'я не може далеко ходити, їй листоноша привозив грошову допомогу додому.

Тепер про такий сервіс багато жителів сіл та містечок можуть й забути, адже за доставку пенсій та пільг держава вже не хоче платити. Вже фіксуються випадки, коли людей з інвалідністю примусово переводять до банків на обслуговування, хоча у їх селі нема таких установ і треба, щоб отримати пенсію, їхати з села до міста чи тощо.

Саме тому "Укрпошта" відкрила новий номер телефону - +38 (044) 354-52-73, куди громадяни можуть поскаржитися у наступних випадках:

  • Якщо Пенсійний Фонд примусово переводить пенсіонера на обслуговування банку, тобто примушує відкривати картку;
  • Якщо пенсіонеру відмовляють переводити на обслуговування "Укрпошти" з доставкою пенсії чи пільг додому;
  • Особи, що отримують субсидії чи інші соціальні виплати через "Укрпошту", але Управління соц.захисту відмовляє в оформленні виплат.

Пресслужба "Укрпошти" обіцяє усім, хто звернеться за допомогою з даних питань згодом подати колективний позов на дії працівників ПФУ та Управлінь соціального захисту.

Вказано, що такими діями посадові особи порушують Конституцію та Кримінальний Кодекс України, примушують клієнтів "Укрпошти" відкривати рахунок в банку для подальшого отримання пенсій та субсидій.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що Ігор Смілянський дав розпорядження відключити термінали інших банківських операторів у відділеннях "Укрпошти".

Також ми писали, що Уряд пішов назустріч громадянам та змінив умови отримання субсидії, допомогу перепризначать автоматично певним категоріям громадян.

Нагадуємо, що "Укрпошта" попередила українців про зміни з відправлень посилок з популярного китайського сайту Aliexpress.