"ПриватБанк" запустив пілотний сервіс

У Києві одна з найбільших фінансових установ - "ПриватБанк" спільно з Visa запустили пілотний сервіс. Ці нововведення допомагають слідкувати за українцями. Через нього навіть можуть заборонити доступ до громадських установ та освітніх закладів. Детально про те що змінилося, повідомив у Facebook Олександр Жильцов.

"ПриватБанк". Фото: скриншот YouTube-видео
"ПриватБанк". Фото: скриншот YouTube-видео

В столиці України з недавнього часу можна потрапити до закладів освіти або інших громадських установ за допомогою біометричної системи. У ліцеї №157 в м.Київ 26 травня було запущено пілотний проєкт на базі популярної технології FacePay24. Тобто це аналогічно, кй оплачувати "обличчям" товари в магазинах.

Таким чином, до ліцею не зможе потрапити стороння особа, що важливо у цілях безпеки учнів та вчителів.

Крім цього, на телефони батьків учнів почнуть надходити пуш-повідомлення з вказанням часу, коли дитина прийшла до школи чи її залишила.

Цю послугу "ПриватБанк" та Visa змогли реалізувати завдяки співпраці з компанією VIATEC у партнерстві з ще однією компанією - "Інфотех".

Фіксувалися непоодинокі випадки, коли учні губили картки, що слугували перепусткою до навчального закладу. Тепер цю проблему вирішено. Новий спосіб проходження ідентифікації для учнів та вчителів замінив цей стандартний принцип.

Окрім розпізнавання обличчя, система також має змогу провести й важливий скринінг людини в період пандемії коронавірусної інфекції, зокрема:

  • Визначити температуру людини
  • Помічає відсутність захисної маски на обличчі
  • Нагадує людині, що її слід одягнути.

Крім того, що до закладу не зможуть потрапити сторонні люди, також буде впроваджено закриту цифрову екосистему навчального закладу. Тобто не усі зможуть отримати доступ до даних щодо успішності учнів та до адміністративної діяльності закладу.

Також у ліцеї стане можливим проводити безконтактні способи оплати за харчування та інші платні послуги. Розробники додатку запевняють, що дані клієнтів будуть надійно захищені.

Раніше портал "Стіна" повідомляв, що у деяких областях України продовжили навчальний рік, останній дзвоник буде проведений пізніше, деталі.

Також ми писали, що Олена Зеленська з чиновниками та шеф-кухаром Євгеном Клопотенко презентували нове шкільне меню, чим пропонують годувати дітей у шкільних їдальнях.

Нагадуємо, що вступна кампанія-2021, озвучені строки та дата початку приймання документі в ВУЗи.