Наближається відповідальний час для випускників шкіл, що необхідно знати

Відомо, що для того, щоб скласти зовнішнє незалежне оцінювання, випускник повинен пред'явити кілька обов'язкових документів. На порталі "Освіта.ua" розповіли про деякі нюанси через які можна ризикувати не здати ЗНО.

Школярі-випускники. Фото: скріншот Youtube
Школярі-випускники. Фото: скріншот Youtube

Отже, документи які треба мати в день зовнішнього оцінювання, це сертифікат ЗНО, документ, на підставі якого особу зареєстровано для участі в зовнішньому оцінюванні, також обов'язково має бути запрошення-перепустка для участі в зовнішньому оцінюванні.

За словами заступниці директора Українського центру оцінювання якості освіти, часто діти приходять без фізичних документів, очікуючи перевірки документів у застосунку "Дія". Та попри те що випадків використання додатку "Дія" стає дедалі більше, для посвідчення особи на пунктах тестування необхідно пред'являти фізичний оригінальний документ.

У пункті проведення ЗНО передбачена лише одна людина, яка перевірятиме документи за допомогою додатка "Дія". Але учасникові доведеться чекати входу в пункт проведення ЗНО, поки цей один фахівець забезпечить перевірку електронних документів.

Вакуленко підкреслює, що небажане очікування та стрес, пов'язаний із перевіркою документів може викликати стрес, який вплине на психологічний настрій перед проведенням важливого іспиту. Краще не забути фізичні документи, щоб не створювати собі додаткових соціальних контактів.

Основна сесія ЗНО має відбутися з 21 по 15 червня, випускники шкіл та всі бажаючі, які встигли зареєструватися на проходження ЗНО у цьому році мають здати 4 основних предмети, щоб здобути повну середню освіту.

Як раніше писав портал Стіна, працівники освіти назвали недоліки у дистанційному навчанні, та на які хитрощі йшли діти, щоб не вчитися.

Раніше Стіна інформувала, що стало відомо дати проведення додаткової сесії ЗНО, хто не встиг, але ще бажає пройти тестування, можуть скористатися можливістю.

Нагадаємо, навчання у школах України продовжили до 30 червня. Деяким учням скоротять канікули на цілий місяць.